Ahmet Hakan’dan yıllar sonra Saray’ı kızdıracak yazı! Atatürkçüler bu satırları okurken gözlerine inanamadı

İstanbul’da, Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce düzenlenecek olan Filistin mitingi hakkında Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan eleştiri geldi. Hakan, mitingin tarih seçiminin farklı olabileceğini belirtti.

Hakan, 28 Ekim’de gerçekleştirilecek olan mitinge Cumhur İttifakı’nın liderlerinin de katılacağını hatırlattı ve İsrail’in eylemlerine itiraz etmek, bebeklerin öldürülmesine karşı çıkmak ve mağdurlarla dayanışma sergilemek amacıyla düzenlenen bu miting ile Cumhuriyet kutlamaları arasında bir bağlantı kurulamayacağını ifade etti.

Mitingin tarihinin farklı olabileceğini köşe yazısına taşıyan Hakan, “Miting, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız günden bir gün önce yapılacak. Keşke zamanlama böyle belirlenmeseydi. Keşke mesela 31 Ekim günü, mesela 1 Kasım günü yapılsaydı bu miting. Çok daha münasip kaçardı” dedi.

Ayrıca Hakan, mitingin çerçevesinin de önemli olduğunu vurguladı ve Erdoğan’ın dünkü sözlerini hatırlattı: “Tüm taraflar elini tetikten çekip derhal ateşkes ilan edilmeli. Hem İsrail’in saldırıları hem de İsrail’e yönelik füze atışları kesilmeli.”

Hakan, İstanbul mitinginin temel çağrısının bu olması gerektiğini belirtti.

AKP 28 EKİM’DE FİLİSTİN MİTİNGİ DÜZENLİYOR

AKP İstanbul İl Başkanlığı, “Büyük Filistin Mitingi” gerçekleştirecek. Büyük Filistin Mitingi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhur İttifakı liderlerinin de katılması bekleniyor.

Büyük Filistin Mitingi’ne ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da katılmaları bekleniyor. Medya, spor, sanat, iş dünyası, Filistin diasporasından çok sayıda etkili ismin katılacağı miting, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarına açık olacak.

Miting 28 Ekim 2023 tarihinde, Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x